luni, 4 iunie 2012

Invata copilul sa asculte muzica de calitate

Fara prea multe discutii, copiii nostri sunt cel mai de pret eveniment care ni se poate intampla in viata de familie. In momentul nasterii unui copil, toata atentia familiei se va distrubui in mod unilateral catre ingrijirea acestuia si asigurarea unor conditii cat mai bune pentru intrarea sa in viata. Copilul inca din primele sale zile de viata se comporta asemenea unui burete imens care absoarbe toata apa din jurul sau. Comparatia poate parea putin fortata, insa creierul unui copil este atat de liber si dornic de acumulare de conostinte, imagini, sunete, culori, incat va absorbi fara discernamant in primi ani de viata tot ceea ce ii iese in cale, tot ceea ce noi parintii ii oferim spre studiu si initiere in diferite activitati.

De aceea este mai mult decat important ca atunci cand o familie este binecuvantata cu un copil sa-si aloce toate energia de care este capabila pentru a-i conduce intr-un mod cat mai placut si educativ primii pasi din viata. Orice copil va fi mereu bucuros sa accepte imagini si sunete noi care il vor captiva intr-o masura foarte serioasa si care il vor atrage si face atent la tot ce se intampla in jurul sau. Imaginea, culoarea si sunetul sunt principalele atribute externe care contribuie la formarea copilului. Veti putea observa ca anumite parti dintre aceste atribute nu-i plac, in schimb altele il atrag si chiar il linistesc atunci cand nu este prea bine dispus.

Prin urmare urmariti cu mare atentie care sunt lucrurile care ii fac placere, sunetele si imaginile care il linistesc si contribuiti in aceasta directie. Muzica face parte din viata noastra inca din primele clipe ale existentei pe pamant. Sunetul primului cantec pe care mama i-l ofera noului nascut se constituie in a fi prima sa auditie muzicala. Daca mai apoi ii veti oferi pasaje muzicale placute, cu siguranta copilul va reactiona placut si interesat.

Pentru aceste motive existenta in casa dumneavoastra a unui amplificator stereo la care ati conectat o pereche de boxe audio, ar putea fi o solutie excelenta pentru invatarea celui mic cu ascultarea unor pasaje muzicale de calitate. De regula aceste sisteme audio formate din amplificator si boxe sunt cele mai potrivite aparate pentru redarea fidela si de calitate a sunetului pe care il aveti inregistrat pe diferite suporturi.

Asa cum spuneam anterior, combinarea imaginilor cu sunetul vor aduce multe placere copilului, iar pentru acest motiv folosirea unui televizor pentru vizioonarea la o varsta putin mai mare a desenelor animate de calitate este o solutie foarte buna. In aceasta situatie si sunetul va trebui sa fie remarcabil, iar acest lucru il veti putea rezolva prin utilizarea unui receiver yamaha la care veti putea conecta mai multe perechi de difuzoare boxe specializate pentru fiecare freventa a suntetului in parte.

Veti putea observa in scurt timp cum copilul va fi captivat de placerea de a urmari o imagine placuta si de a asculta un sunet impecabil pe care un amplificator yamaha il poate reda cu cea mai mare acuratete, pana la nivelul fosnetului frunzelor padurii, sau susurului apelor unui rau de munte. Va intrebati care ar putea fi secretul acestei reusite de exceptie a producatorului japonez. Raspunsul este unul foarte simplu, dar in spatele caruia stau multe ore de cercetare si proiectare a sistemelor audio produse. Desigur ca si calitatea boxelor contribuie decisiv la acest lucru, iar conectarea la amplificator a unei perechi de boxe bose ale caror difuzoare ajung sa redea perfectiunea naturala a sunetului inregistrat, este mai mult decat binevenita.

Daca aceste consideratii v-au ajutat sa intelegeti importanta faptului ca trebuie sa educati corect un copil in sensul ascultarii unui sunet muzical de calitate, atunci incercati sa-i oferiti aceasta placere si nu veti regreta. Un copil care asculta cu placere muzica de calitate prin intermediul unor sisteme audio performante, este un viitor adult echilibrat si gata sa infrunte viata asa cum este ea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu