joi, 3 mai 2012

Vacante ideale la Busteni

Unul dintre momentele cele mai asteptate ale anului este binecuvantata vacanta. Toti oamenii sunt nerabdatori sa isi petreaca vacanta la munte daca este posibil, sa poata gasi acea mult dorita relaxare, liniste dar si distractie in acelasi timp. Sunt multe statiuni montante din Romania care pot oferi astfel de servicii complete, dar parca nici una nu se compara cu Busteniul. O cazare Busteni este din start principala grija a iubitorului de munte care vrea sa ajunga acolo, sa schieze, sa se dea cu sania, sa se bucure de toate atractiile turistice pe care statiunea le poate oferi. Orice pensiune Busteni va poate adaposti, contra unor costuri adecvate in raport cu calitatea serviciilor oferite. Indiferent ca mergeti cu prietenii sau cu familia, aceasta statiune are suficient de multe obiective turistice pentru toate gusturile. 

Inainte insa de a vorbi de cazare Busteni, haideti sa vedem putin cateva date importante despre aceasta minunata statiune. Prima oara, fireste, vom incepe cu situarea geografica. Statiunea Busteni se afla la poalele Muntilor Caraiman, pe malurile raului Prahova. Mii de turisti anual sunt atrasi de frumusetea acestor locuri. Daca vorbim de monumente celebre aflate in zona, cel mai cunoscut monument al statiunii Busteni este fara indoiala Crucea Eroilor, situata pe saua Muntilor Caraiman, la cota de 2291 de metri. Dimensiunile acestui monument sunt si ele foarte generoase. Vorbim astfel despre un monument cu o inaltime de 48 de metri si o latime de 14 metri. Dintre punctele majore de atractie ale statiunii nu putem omite celebrele Babe si Sfinxul, unde drumetii montani pot ajunge in maxim un sfert de ora, cu ajutorul telescaunului. La fel, Cascada Urlatoare este un punct ideal pentru o plimbare relaxanta in natura.

Desigur, lista atractiilor poate continua. Astfel, se remarca Castelul, cel care l-a avut ca proprietar pe legendarul Gheorghe Cantacuzino, monumentul Ultima Grenada, care reprezinta o statuie ridicata in onoarea eroului Vasile Musat si Biserica Domneasca, cea care a fost ctitorita de regele Carol I si de regina Elisabeta, ale caror picturi le putem admira chiar in marime naturala, in pronaos.

In ceea ce priveste ofertele de cazare, acestea sunt intr-adevar numeroase si le puteti gasi foarte usor, cautand pe Internet. Pentru o exemplificare cat mai plastica, o sa va citez niste oferte de pensiuni, fara sa le fac reclama, doar pentru a va face o imagine cat mai corecta atunci cand va programati o excursie in statiunea Busteni. Am gasit pe un site niste oferte excelente la pensiuni, si o voi aminti aici pe una care mi s-a parut a fi cea mai reusita. Astfel, pentru preturi pornind doar de la 80 de lei, o pensiune de 3 stele va asteapta sa va gazduiasca intr-un superb cadru montan, la o altitudine inalta de cca 850 de metri. Pensiunea este dispusa in mod ideal, pentru ca se afla la drumul national dar si in apropierea faimoaselor atractii ale statiunii. La ferestrele camerelor se pot vedea culmile majestuoase ale muntilor Caraiman dar si imaginea protectiva a Crucii Eroilor. Ce impresioneaza in mod placut la aceasta pensiune este confortul deosebit si eleganta princiara pe care le ofera, la pachet insa cu acel aspect rustic de invidiat, specific zonelor montane si salbatice. Oferte similare sau chiar mai bune am avea de povestit zile intregi, dar ne oprim aici spunandu-va doar atat: nu mai pierdeti timpul si rezervati-va de pe acum macar un week-end acolo si imi veti da dreptate cand spun ca merita cu prisosinta efortul. Vacanta placuta!


Tags: pensiune busteni, cazare busteni

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu