miercuri, 7 martie 2012

Regulile comuniste inca functioneaza la un liceu din Capitala. Ce risca doi elevi daca nu se tund

stirileprotv.ro Celebrele versuri Nu conteaza cat de lung am parul/Important e cat de mult gandesc sunt luate in ras intr-un liceu din Bucuresti unde s-a dat o sanctiune aburda.

Doi elevi de clasa a XII-a vor avea nota scazuta la purtare pentru ca refuza sa se tunda.

Regulamentul colegiului prevede ca lungimea maxima a pletelor unui baiat nu trebuie sa depaseasca 5 centimetri. Cred cu tarie asta toti cei din consiliul profesoral, care prefera probabil frizurile cazone. Directoarea ar fi vrut chiar sa ii exmatriculeze pe tineri.

Elevii sanctionati sustin ca directoarea Colegiului ''Ion Neculce'' a pus zilele trecute un afis pe poarta scolii prin care ii anunta ca NU mai au ce sa caute la ore daca nu isi taie parul. Ulterior, biletul a disparut, dar regula a ramas.

Tinerii sustin ca nimeni din conducerea scolii nu i-a avertizat inainte nici pe ei, nici pe parinti.

Andrei si Teo, ambii elevi de clasa a XII-a, au planuri mari de viitor, nu absenteaza dupa cum sustin si au un comportament civilizat la clasa.

Andrei viseaza sa devina un mare jurnalist, iar Teodor se pregateste sa intre la Facultatea de Instalatii.

Miercuri s-a intrunit consiliul profesoral fara ca dascalii sa tina cont de parerile impricinatilor. Ultimatumul a sunat astfel: ori se tund baieteste, ori vor avea nota 7 la purtare.

Colegii de scoala le tin partea celor doi.

Conform regulamentului din invatamant, elevul trebuie sa aiba o tinuta cuviincioasa. Nu se precizeaza insa daca pletosii au voie sau nu la ore. In acest caz nici cei de inspectorat nu sunt tocmai flexibili.

Se pare ca toata lumea a uitat pentru ce au iesit oamenii in strada la Revolutie. Regulile comuniste care impuneau o anumita lungime a parului in scoli, dar si in alte institutii au fost aprig contestate atunci.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu