duminică, 18 martie 2012

Tipuri de carucioare pentru copii


Strategii de marketing si criterii de alegere
Fiecare parinte responsabil trebuie sa se pregateasca atat sufleteste, dar mai ales financiar inainte ca marele eveniment sa se produca. Iar alegerea unui carucior pentru copii fiabil este un factor de care trebuie tinut cont.

caruciorul clasic pentru prima perioada
Este clar: firma Chicco este Mercedesul carucioarelor pentru copii. Cele mai apreciate astfel de produse multifunctionale (landou, scoica, scaun de masina si carut sport) apartin acestui producator. Singura problema ramane pretul... unul prohibitiv pentru multi parinti. Acestia se vor reorienta spre alte variante. Multifunctionalitatea este un factor decisiv? Da, este varianta ideala, dar nu singura. Nu toate cele 4 tipuri de functionalitati vor fi utlizate in acelasi timp. Carutul sport se va utiliza dupa ce micutul va depasi 9 luni. De asemenea, scaunul pentru masina este luat in calcul abia dupa depasirea primului an de viata. Merita facuta investitia de la inceput in toate aceste produse? Raspunsul este afirmativ. Merita daca parintii dispun de suma in cauza. Daca nu, vor opta pentru un carucior clasic, pliabil si comod pentru cel mic. Si cu roti mari pentru a amortiza cat mai bine socurile. Pot fi 3 roti sau 4. Nici dimensiunea lor nu este egala in toate cazurile. Acum, nu exista o reteta sigura pentru alegerea celei mai bune variante. Intuitia si gustul fiecaruia vor fi cele care decid. Reglajele trebuie sa fie cat mai multe astfel incat orice mamica, indiferent de talie, sa il poata conduce cu usurinta. Apoi, landoul trebuie sa poata fi fixat atat cu fata inspre conducatorul caruciorului, cat si spre sensul de mers. Majoritatea acestor modele se vor transforma, la nevoie, si in landou independent. Apoi, in timp, odata ce se vor dezvolta si restul nevoilor, vor fi luate in calcul si celelalte optiuni.

carucior sport, dupa un an
Exista insa si o varianta, o strategie economica. Odata ce copilul depaseste varsta de un an, caruciorul  initial isi pierde utilitatea. Nu este indicat nici medical ca cel mic sa fie tinut in continuare in aceasta pozitie. Si oricum, el va dori in permanenta sa exploreze lumea din jurul sau, chiar daca deocamdata numai vizual. Acestea fiind spuse, proaspetii parinti vor renunta (prin vanzare) la caruciorul clasic, optand in schim pentru unul sport, mult mai usor si mai mic, care se va plia gen umbrela si va incapea cu usurinta in portbagajul masinii. Dar, nu trebuie ignorat nici designul sau. Este varsta la care copilul incepe sa perceapa lumea din jurul sau rational si sa comunice impresiile. De aceea optati pentru un produs cat mai colorat, cat mai vesel, pentru ca micutul sa fie atras si chiar sa se ataseze de carutul sau. Apoi, este de preferat ca acesta sa fie dotat cu hamuri de siguranta. Cel mic incepe sa fie neastamparat si, nu de putine ori, va dori sa porneasca in explorare.

Ultimele sfaturi
Din pacate, majoritatea parintilor merg la cumparaturi fara a avea temele facute. Aleg un carucior pentru copii, il cumpara, si după a utilizare mai scurta sau mai indelungata isi vor da seama de defectele acestuia. Pentru a preveni aceste experiente nefericite va dam cateva sugestii. Rotile din fata sa fie neaparat mobile stanga – dreapta. Cosul sa fie usor accesibil chiar cand copilul sta pe spate. Sa aiba copertina ploaie. Sa fie solid ca sa nu-l schimbati la cateva luni. Si sa nu fie prea greu. Chiar daca stati la parter un carucior greu se va transforma cu usurinta intr-o corvoada corvoada.


carucioare, carucior

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu